Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Dropbox : computer synchronization

"Dropbox is software that syncs your files online and across your computers"

Για όσους έχουν περισσότερους από έναν υπολογιστή, το να εντοπιζουν κάθε φορά σε ποιον έχουν αποθηκεύσει το αρχείο που χρειάζονται εκείνη την στιγμή είναι μεγάλος μπελάς. Αυτή είναι και η κύρια  ιδέα  πίσω από το Dropbox.
To Dropbox είναι σαν ένα μαγικό κουτί...μόνο ένα ασφαλές σημείο για όλα τα πράγματα σου!
Μπορείς να βάλεις τα αρχεία σου μέσα στο Dropbox φάκελο στον υπολογιστή σου και αυτά θα αρχίσουν αυτόματα να εμφανίζονται σε όλα τα pc σου στα οποία έχεις εγκατεστημένο το Dropbox
Το Dropbox είναι συμβατό  με Windows, Mac και  Linux. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί μέσω smartphone (iPhone, iPad, Android, and Blackberry) κατεβάζοντας σε αυτό Dropbox apps.
Ακόμη πρόσβαση σε οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στο Dropbox σου μπορείς να έχεις και από το Dropbox website  κάνοντας απλά log in με το λογαριασμό που δημιουργείς μετά την εγκατάσταση του προγράμματος.
Έτσι, αντί να στέλνεις email από τον έναν υπολογιστή στον άλλο με τα αρχεία που θες, ή να τα μεταφέρεις με το usb, το Dropbox δημιουργεί σε αυτά φακέλους που είναι πανομοιότυποι. Δηλαδή, με την αποθήκευση ενός εγγράφου στο Dropbox ενός υπολογιστή μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος πως το ίδιο έγγραφο βρίσκεται και στον Dropbox φάκελο του άλλου σου υπολογιστή ή στο κινητό σου.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Dropbox:
  • files sync: Τα αρχεία μας είναι πάντα συγχρονισμένα! Με το που αποθηκεύσουμε ένα αρχείο, αυτό ενημερώνεται στους  Dropbox φακέλους όλων των υπολογιστών μας, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να δουλεύουμε από οπουδήποτε, έχοντας πάντα τα αρχεία που χρειαζόμαστε.

  • file sharing: μπορούμε εύκολα να μοιραστούμε ολόκληρους φακέλους ή φωτογραφικά albums με το Dropbox. Απλά βάζουμε τους φακέλους στο Dropbox φάκελο και προσκαλούμε φίλους μας σε αυτούς.Μπορούμε ακόμη να μοιραστούμε συγκεκριμένα αρχεία μέσα στο Dropbox φάκελο,στέλνοντας link! Αυτή του η λειτουργικότητα το κάνει πολύ χρήσιμο και για ομαδικά projects.

  • Online backup: Κάθε αρχείο που αποθηκεύουμε μέσα στο Dropbox φάκελο, αποθηκεύεται αυτόματα και στο internet.


Κι όλα αυτά απλά εγκαθιστώντας το Dropbox στο pc σου και αποθηκεύοντας σε αυτό τους φακέλους σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου